EL CANVI CLIMÀTIC

Com bé sabeu, cada cop hi ha més evidències que el canvi climàtic és un problema que afecta a tot el món. Poder minvar els efectes d’aquesta crisi mediambiental depèn de tots els habitants del planeta. Cal que prenguem consciència del moment en què ens trobem i lluitem, individual i col·lectivament per tal d’aconseguir un canvi en l’àmbit de poble, de país, de continent… Cada cop més, els infants, les famílies, la població en general anem adquirint un seguit d’hàbits que contribueixen a fer un consum més sostenible. Hem de ser conscients, però, que amb això no n’hi ha prou, cal un canvi de prioritats, cal un canvi de lleis, cal impulsar la utilització de les energies renovables… i això no ho aconseguirem si els nostres governs no fan un pas endavant respecte a aquestes mesures.

Cantata La VEU de la TERRA

El Camp d’Aprenentatge Pau Casals conjuntament amb el Petit Taller de Cançons, creiem que és el moment de mobilitzar-nos, volem que els qui ens representen a les institucions escoltin el nostre clam i prenguin les mesures adequades per tal de pal·liar aquesta catàstrofe. No podem esperar més, el nostre planeta, la nostra vida, la dels nostres infants i de tots els que vindran, perilla.

És per això que, aquest curs que ve impulsarem una cantata participativa destinada a totes les escoles i instituts que si vulgui adherir.

Aquesta cantata compta, a més amb més de 44 activitats didàctiques per ser treballades a l’aula o telemàticament en cas de confinament.

Teniu tota la cantata i el material didàctic al web de la VEU de la TERRA

La Veu de la TERRA


Preinscripció

La inscripció al projecte, és completament gratuïta, tant pels centres, com pels alumnes. Us podeu inscriure fins al 18 de setembre, ompliu el formulari.

Un cop finalitzat el període d’inscripció, durant les formacions, us anirem comunicant en quins llocs es realitzaran els diferents concerts, en funció de la demanda, disponibilitat d’espais i implicació dels Serveis Territorials de cada zona.

Es preveu que les representacions de la VEU de la TERRA es duguin a terme en diferents territoris durant els mesos de març, abril, maig i juny de 2014. Cada representació estarà formada per un cor d’entre 150 i 300 alumnes, en funció de l’espai on es representi. Els concerts es duran a terme sempre fora de l’horari escolar durant el cap de setmana, sigui divendres tarda, dissabte o diumenge.

Un cop finalitzat el període de preinscripció, rebreu un correu per formalitzar la inscripció mitjançant l’aplicatiu GTAF, que us garantirà la certificació del curs de professorat de 30 h.

Els centres inscrits es comprometen en primer terme a assistir a les formacions de professorat i en segon terme a vetllar per l’assistència dels alumnes el dia del concert. L’alumnat pot ser acompanyat per les seves famílies en vehicles particulars o autocars organitzats des del centre.
Els inscrits tindreu accés a tot el material necessari i a 3 formacions per tal de preparar la cantata.

Calendari de formacions de professorat:
07 de novembre
29 de gener
27 de febrer
El període d’inscripció ha finalitzat
Si esteu interessats a participar us podeu posar en contacte amb nosaltres i valorarem si queda algun lloc on podeu participar.

Gràcies per les vostres preinscripcions i esperem que pugueu participar de la VEU de la TERRA al vostre territori.

A partir del 18 de setembre rebreu un correu per tal que pugueu formalitzar la vostra inscripció a la formació.